Actieve spelletjesmiddag JSW groot succes

Thursday, 22 September 2016 10:58
Jeugdshowkorps Wilhelmus heeft het afgelopen jaar onwijs veel inzet getoond! Ze hebben hard hun best gedaan tijdens de verschillende acties en natuurlijk niet te vergeten de onvergetelijke feestjes die ze hebben neergezet tijdens de verschillende optredens! Naast al dat harde werken moet er ook tijd zijn voor ontspanning. Afgelopen zaterdag (17 september) zijn we daarom met een gezellige ploeg leden de Sliedrechtse grenzen over gegaan en zijn we de weide polder ingetrokken. Op naar Ottoland om deel te nemen aan de Polderspellen!

Op de zaterdagochtend moest iedereen vroeg het bedje uit, want om half tien hadden we afgesproken bij het Gebouw in Sliedrecht. De sfeer zat er gelijk goed in! Toen iedereen er was, zijn we begonnen aan de wereldreis naar Ottoland. Eenmaal aangekomen in het platteland kon de strijd losbarsten! De jongste leden zijn eerst gaan klimmen en klauteren in de hooizolder, terwijl de oudere leden de pijlen richtten op de bullseye tijdens het boogschieten. Na het boogschieten moesten er vlotten gebouwd worden. Er werden twee teams gemaakt en de vlotten werden in no time gebouwd. Stiekem is er wel wat afgekeken bij team FC Knudde, want bij team Percussion, plus Joris, was er duidelijk geen inzicht in vlottenbouw. De vlotten moesten ook nog heen en weer varen op de sloot. Per team moest er 1 persoon aan de kant blijven... Mitchell en ik (instructieleden) zouden dus aan de kant blijven, maar uiteindelijk lagen we beide in het water om het vlot naar de overkant te duwen!

De jongste leden waren inmiddels klaar met de hooizolder. Met overal nog stro kwamen ze bij de rest van de groep. De volgende uitdaging was om een zo hoog mogelijke toren te bouwen van banden. Het was een nek aan nek race waarbij team FC Knudde een lichte achterstand had. Helaas moest de toren 10 seconden blijven staan na het eindsignaal en in deze cruciale seconden viel de toren van team Percussion, plus Joris, om... Weer winst voor team FC Knudde. Tijdens het touwtrekken was er geen winnaar, maar een gelijkspel! Met zo’n spannend eindresultaat én na al dat harde werken was het tijd om even wat te gaan drinken en op te laden voor de volgende activiteiten, want we waren nog lang niet klaar.

Na het drinken zijn we begonnen met praam varen (bedankt Christiaan voor deze kennis). Eigenlijk is het bootje varen op de Venetië manier. De twee teams hadden beide een eigen bootje en met grote stokken moest er gevaren worden. Onder touwen en bruggetjes door... Het viel niet mee met die grote stokken en de drekkerige sloot, maar beide boten hebben de finish bereikt! FC Knudde alleen wel iets eerder dan het andere team... Nadat iedereen weer voet aan land had gezet was het tijd voor de dikke banden steprace. Via het koeienpad naar het weiland en weer terug. Best een pittige uitdaging met het zonnetje zo lekker aan de horizon. Op de survivalbaan is iedereen er vol voor gegaan! Over hekken heen klimmen, kruipen door de modder, door de sloot heen banjeren, banden sjouwen, met de kruiwagen mensen vervoeren... Het kon allemaal tijdens de survival baan! Met de zweetparels nog op het hoofd was het daarna tijd voor verkoeling. Natuurlijk geheel in stijl, dus gewoon lekker de sloot in! Onze leden zijn niet bang voor een vies en nat pak! Ze zijn over het algemeen niet echt bang aangelegd, want tijdens het vrij klimmen over de verschillende touwbanen, die gemaakt waren over de sloot, ging zowel jong als oud de uitdaging aan om de overkant droog te bereiken. Vele keren is dit mislukt, wat natuurlijk voor hilarische momenten heeft gezorgd!

Wat was het een fantastische ochtend! Een ochtend vol plezier en saamhorigheid. De sfeer zat er goed in en ik (en ik spreek ook voor de rest van de organisatie) vond het super leuk om iedereen zo te zien genieten. Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet, want met z’n allen hebben er een onvergetelijke ochtend van gemaakt!

Foto's van deze dag zijn te vinden in ons fotoalbum.