NK Vlissingen 2016 groot succes voor JSW

Monday, 20 June 2016 14:21
Zaterdag 4 juni was het zover. Ons jeugdkorps mocht deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen.

'S ochtends om half 10 verzamelde leden, instructie, begeleiding en ouders in het Gebouw. De sfeer zat er al goed in. Iedereen had er enorm veel zin in en sommige waren misschien een beetje zenuwachtig.

Dit keer was het vervoer naar ons optreden toch wel een beetje bijzonder. JSW mocht namelijk met de bus. En dat was een groot feest!

Eenmaal alles ingeladen konden we vertrekken. Onderweg hebben we nog het spelletje "Auto bingo" gespeeld. En tsja.. als er dan een vliegtuig op je kaartje staat en het is bewolkt wordt dat toch best moeilijk haha. Gelukkig hebben wij creatieve leden bij JSW, dus zij vonden daar een oplossing voor.

Aangekomen in Vlissingen was het tijd om alles uit te laden en om te kleden. Iedereen was er klaar voor, dus op naar de warming-up! Dat was nog een stukje lopen, maar dan waren onze spieren in ieder geval al warm! Na een goede warming-up mochten we dan eindelijk naar het veld!!! Bijna tijd voor ons feestje!

Na eventjes wachten kregen we het seintje van de organisatie dat we opmochten. Het publiek ging uit hun dak! En dit waren niet alleen onze eigen supporters. Dat was echt gaaf! Toen was het dan onze tijd: SHOWTIME!!

Wauw! Wat een show! Ge-wel-dig!!! Deze toppers hebben zo'n groot feest gebouwd. Met elkaar, met de instructie, met de jury en met het publiek. Groot applaus bij verschillende effect momenten. Iedereen genoot! En dat is wat wij willen!

Na de show hebben we nog groepsfoto's gemaakt. Nog even spelletjes gedaan en gezellig gekletst. Toen was het tijd voor de prijsuitreiking.

Wij deden mee aan een wedstrijd wat eigenlijk niet onze stijl is. Eigenlijk dus best heel moeilijk, maar wat deze toppers aankunnen. Daarnaast willen wij vooral plezier maken, want dat is waar wij onwijs goed in zijn! En dat is gelukt!

We zijn beloond met een 9e plek en 78,85 punten. Wauw!!!! Zo onwijs goed. Deze jonge, maar o zo getalenteerde, toppers hebben zoiets waanzinnigs bereikt! Iets waar we weken voor hebben gewerkt. Zoveel grote sprongen hebben gemaakt. En dat heeft iedereen gezien!

JSW, jullie zijn de beste! Wij als instructie lopen over van trots!!

Na de prijsuitreiking hebben we omgekleed en gewacht op de bus. Als verrassing stond het Showkorps ineens bij ons. Zij hadden ook een taptoe in Vlissingen. We hebben ze nog even uitgezwaaid en veel plezier gewenst. Daarna zijn we in de bus gestapt en lekker naar huis gegaan.

Het was een geweldige dag. We gaan vanaf hier weer verder bouwen aan onze show.

Zaterdag 2 juli mogen wij weer een feestje bouwen op de Jubileumtaptoe van onze vrienden van Jong-Holland Junioren.

Komt u met ons een groot feest bouwen? Tot dan!