Jeugdtaptoe Euroband 2013

Monday, 03 June 2013 11:33

Afgelopen zaterdag was het dan zover. JSW naar de 1e Jeugdtaptoe van dit jaar en georganiseerd door de Euroband uit Rotterdam. Deze taptoe is voorvloeiende uit een in 2011 opgericht jeugdkorpsenoverleg waarin 10 verenigingen zitting hebben. Dit overleg heeft tot doel kennisdeling op het gebied van muziek, opleiding, ledenwerving etc. en daarnaast om een aantal jeugdtaptoes per jaar te organiseren t.b.v. deze jeugdkorpsen.

09.30 uur: De eerste JSW´ers komen bij het gebouw aan. Instrument bij de materiaalwagen brengen en inladen om vervolgens gezellig in de zaal te wachten tot wat komen gaat.  (De materiaal wagen dit keer bestuurd door Albert is ook bij JSW een bekende hoor!!!)

10.00 uur: Door Hetty worden de leden in de auto´s verdeeld (waar gebeurd: kind wel aanwezig, maar rijdende ouder moet op gewacht worden) en gaan we rond 10.15 naar Rotterdam Charlois. In een sporthal naast het taptoeterrein wordt een kleedruimte toegewezen, en racen de leden naar binnen. Inmiddels maak ik kennis met ons toegewezen begeleidster, die mij vertelde dat het drinken in de kleedkamers voor de leden was. Je begrijpt dat had ze niet hoeven zeggen. Gratis limonade in de hoek van de kleedruimte is als gratis bier bij het showkorps in de bus. Op voordat je het weet.

Om 11.00 was er een korte bespreking, voor de DM en showbegeleiding over de dagindeling,  afspraken over de bordjes, (eff afgestemd met Jong Holland)  en de start voor de streetparade.

Om 11.30 moest JSW (als derde) opstellen voor de korte streetparade over het Slinge, langs het winkelcentrum en eindigend op een kerkplein. Dit ging prima. Alle korpsen verzamelden zich daar, om vervolgens weer terug te lopen naar de sporthal. Omdat JSW hier wel even tijd had, werd dankbaar gebruik gemaakt van een leuke foto locatie op de trappen voor de ingang van de kerk. De foto´s komen natuurlijk ook op onze Wilhelmus pagina. In navolging van JSW hebben bijna alle jeugdkorpsen hier gebruik van gemaakt.

13.00 uur: Brass, Percussion, Guard en Twirl zijn fanatiek aan de warming up begonnen in het park aan de achterzijde de sporthal. De spanning stijgt, en het belooft veel goeds tijdens de show.

13.40 uur JSW brengt een wervelende show, waarin de carwash tijdens het nummer Call me maybe zeer gewaardeerd werd door het in grote getale opgekomen publiek. Je kunt zien dat het met sprongen vooruit gaat.  Ik ben in ieder geval trots op dat mooie Jeugdkorps. De organisator had nog een kleine verrassing in petto, want alle korpsen kregen een bon voor een patatje zonder of met. Een leuke sponsoring door oa een plaatselijke rijdende patatkraam. Tijdens deze luch was het wel leuk om te zien dat de JSW´ers wel héél nieuwsgierig waren naar wat de andere korpsen allemaal voor show brachten.

Na de patat en de laatste show (van het seniorenkorps van de Euroband) kwam rond 15.15 uur de grootse finale, met totaal 7 jeugdkorpsen die werd afgesloten met het gezamenlijk spelen van het Wilhelmus. Moe maar voldaan kwamen we een uurtje later weer aan bij het gebouw van een heerlijke zonnige gezellige muzikale dag. Met dank aan alle leden van JSW, de instructie en begeleiding, en natuurlijk vooral niet te vergeten de ouders die vrijwillig als chauffeur hebben opgetreden. We hebben jullie allemaal hard nodig, maar dan is het resultaat er ook naar. Vele handen maken licht werk.

Uiteraard komt er nog een volgende Jeugdtaptoe aan op zaterdag 8 juni a.s. waar we te gast zijn bij de Jeugd Rijnmond Band in Schiedam, die dit jaar 75 jr bestaat. Aansluitend aan de taptoe is er een gezellige BBQ voor alle JSW leden, en iedereen die iets met of voor JSW doet.

Met muzikale groet, JP