Bigband Blast!

Bigband Blast! uit Sliedrecht biedt een platform aan fanatieke en getalenteerde muzikanten, die met elkaar de muziek maken die hun hart gestolen heeft: Big Band Jazz. Een gedreven orkest, op vele podia gesignaleerd en altijd opgevallen.

Gekenmerkt door een “straight in your face” repertoire brengt Bigband Blast! een variëteit van swing, latin en jazz. Onder de inspirerende leiding van Diederik Ruisch wordt hard gewerkt aan bijzondere arrangementen en oorspronkelijke composities. Vocaliste Suzanne Jansen, een groovende ritmesectie, wervelende saxen, geoliede trombone’s en een snijdende trompetsectie zorgen voor een muzikale explosie!

Bigband Blast! is winnaar van het Veluwse Bigband Festival 2003. De Bigband Blast!-trompetsectie is winnaar van de solistenprijs op het Meer Jazz Festival 2006 en op het Seabreeze festival wonnen ze de prijs “beste trompetsectie 2006”. Ook in 2007 ging de Meer Jazz Festival solistenprijs mee naar Sliedrecht.

Onder de naam “Sunday Jazz” organiseert Big Band Blast! zondagmiddagconcerten waarbij het orkest grote namen ontvangt uit de Nederlandse jazzscene zoals Denise Jannah, Loet van der Lee, Ilja Reijngoud, Rob van Bavel, Deborah J. Carter, Ferdinand Povel, Frits Landesbergen en Ronald Douglas.

Website: www.bigbandblast.com

Repetitietijden Bigbandblast!

Ensemble woensdag 20.00 - 22.00 Verenigingsgebouw


Staff Bigband Blast!

Band director
Management
Public Relations
Day-to-day manager
Arie van Es
Tara van Es
Enrico Vastenhout
Wouter van Es