Organisatie algemeen

Wilhelmus’ Muziekkorpsen is in de ruim 80 jaar van zijn bestaan uitgegroeid van een muzikaal onderdeel van de Christelijke Jonge Mannen Vereniging, tot een moderne dynamische vereniging met maar liefst 5 afdelingen, totaal verschillend, maar met 1 gezamenlijke passie:

MUZIEK!


Showkorps Wilhelmus

Een modern, op moderne Amerikaanse leest geschoeid korps met leden vanaf 15 jaar. Het korps bestaat naast een grote brass-sectie ook uit een uitgebreide slagwerkgroep en een grote showgroep, die zowel de straat- als showoptredens van de nodige showelementen voorziet. Het korps verzorgt zeer veel optredens in zowel binnen- als buitenland, van streetparades tot shows en taptoes, alwaar een uitgebreide frontpercussion voor een extra muzikaal accent zorgt.

Jeugdshowkorps Wilhelmus

Voor de jeugd van 8 tot 15 jaar. DE kweekschool voor ons eigen showkorps, maar vooral een feest van vertedering om te kijken en te luisteren naar deze jonge talentjes. Ook het jeugdkorps verzorgt zowel show- als street-parade optredens. De instructie van deze jeugd, gericht om het hogere niveau van het showkorps te bereiken, is in handen van professionele krachten, veelal uit het onderwijs.

Music Kids

Ieder kind moet muziek kunnen leren maken. Met deze basisgedachte zijn een paar enthousiaste leden van Wilhelmus, begeleid door professionele krachten uit het onderwijs aan de gang gegaan met als resultaat: Music Kids! Voor slechts 1 euro krijgt ieder kind vanaf 6 jaar in 20 lessen de basisbeginselen van muziekmaken geleerd. Hierna kunnen kinderen die de smaak te pakken hebben gekregen uiteraard terecht bij ons Jeugdshowkorps, of naar eigen keuze doorgaan met een vervolgstudie in een bepaald instrument.

Music For You

Speciaal voor de leden die op een ongedwongen wijze muziek willen maken, zonder de druk van veelvuldige (show)optredens in binnen- en buitenland is de afdeling Music for You. 1 keer per week repeteert dit ensemble, met een repertoire van veelal populaire evergreens, waarna de avond steevast wordt besloten met een gezellig drankje in onze bar. Met plezier muziek maken is voor alle leeftijden!

Big Band Blast!

Wel degelijk een niet te missen onderdeel van onze muziekvereniging, maar met een volkomen eigen gezicht, geluid, en profiel: Big Band Blast! Ooit begonnen als project van enkele jazzminnende leden van Showkorps Wilhelmus is Big Band Blast in de ruim 20 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot 1 van de Betere amateurbigbands van ons land, met erkenning en gewonnen prijzen op de diverse bigband-festivals, een bomvolle agenda met optredens in binnen- en buitenland, en een unieke eigen concertreeks (Sunday Jazz) met de crème de la crème van de NL’se Jazzscene als gastmuzikanten… Kortom: BBB is een fenomeen. We zijn trots dat ze deel uitmaken van de Wilhemusfamilie.

Daarmee is nog ZEKER niet alles gezegd! Want Wilhelmus’ Muziekkorpsen is OOK:

- Een vereniging met een eigen verenigingsgebouw met meerdere repetitiezalen EN een eigen bar! In dit gebouw vinden niet alleen alle repetitieactiviteiten van al onze afdelingen plaats, maar ook worden er met enige regelmaat evenementen gehouden (Dart-toernoois, Bingo-avonden, Sport-events kijken) die ook voor niet-leden geopend zijn! Hou hiervoor onze website in de gaten!

- Een open huis voor diverse interculturele verenigingen uit onze eigen gemeente. ‘Music is Colorblind’ en Wilhelmus stelt graag zijn gebouw open voor evenementen van oa. De Turkse Culturele Vereniging Sliedrecht.

- Een enthousiaste groep fans die onze afdelingen niet alleen met hand- en spandiensten of financieel ondersteunen, maar ook met enige regelmaat achter de bar te vinden zijn of andere evenementen voor de leden (Barbecue’s, feestavonden) mede mogelijk maken. Wel een hart voor de club maar geen muzikale inspiraties? Bij een vereniging als Wilhelmus is er altijd wat te doen voor je…

- Hadden we onze eigen, geweldige bar al genoemd? Natuurlijk vooral bedoeld voor onze eigen leden maar oei, wat kan het er in het weekend met een gezellige DJ, een groot TV-scherm, een mogelijkheid tot darten en veel ruimte aan de bar of aan de tafeltjes, toch leuk zijn. Tot in de late uurtjes…