Wilhelmus' Guard; Een bijna thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag was het eindelijk tijd voor onze tweede wedstrijd in Waalwijk. Een bijna thuis wedstrijd!

Rond 15.0 uur verzamelden alle meiden weer bij hun 'guard mama' Linda. Gezellig met elkaar het haar en make-up in orde brengen. Ondertussen lekker ontspannen kletsen en het leuk hebben met elkaar. Om 16.00u was het dan echt tijd om richting Waalwijk te gaan.

Eenmaal daar aangekomen hebben we de spullen in de kleedkamer gezet, de groep die op dat moment druk bezig was met hun voorbereiding succes gewenst en snel door naar de ledentribune om nog wat shows te kunnen kijken. Op dat moment waren de jeugdgroepen bezig. Ze zijn soms nog zo klein! Zo schattig en geweldig om te zien hoe hard zij hun best doen.

Tijd om onszelf klaar te maken voor het optreden; onze prachtige uniformen mochten weer aan. Tijd om onze spieren warm te maken. Nouja.. het was al warm zat, aangezien de verwarming vol open stond. Maar goed, beter dan een vrieskist! Nog even gek gedaan met elkaar en dus veel gelachen! Daarna tijd om ons te focussen tijdens het luisteren van de showmuziek. De sfeer zat er goed in. Al kletsend stonden de meiden te wachten tot ze de equipment warming-up in mochten. Iedereen die voorbij kwam wenste de meiden veel plezier en succes. We hoorde ook veel mensen zeggen “die meiden zien er mooi uit”.

Na een goede equipment warming-up, mochten we eindelijk naar de start plek! Nog even bij elkaar gekomen. Iedereen had er echt heel veel zin in! Met gezonde spanning gingen de meiden het veld op. Ze hadden veel support, want er zaten heel veel bekenden op de tribune. Super leuk!

En wat een show hebben ze gedraaid! Wauw!! Ze stonden er en hebben genoten! Echt een geweldige show! Luid applaus tijdens en na de show!

Na de show moesten we nog een tijdje wachten totdat de prijsuitreiking was, dus we hebben de andere groepen nog kunnen bewonderen.

Toen kwam de spanning, want ja.. deze toppers zijn hun eerste contest eerste geworden. Maar goed, we zijn nu een aantal weken verder. Iedereen wordt beter en er waren weer nieuwe groepen, dus wat gaat het worden?! Het verlossende woord: Wilhelmus’ Winterguard heeft een prachtige tweede plaats bemachtigd met een score van 77,75. Yes! Trots!

We gaan ons nu klaar maken voor onze volgende wedstrijd op zaterdag 25 februari in Almere. Deze wedstrijd is een beetje anders dan dat we gewend zijn; we gaan namelijk mee doen aan een Winterguard International Contest. Dit is een Amerikaanse organisatie, dus alles is net een beetje anders. Maar net zo leuk! Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in. Tot dan!