Piet-Verdriet

Rate this item
Wednesday, 23 October 2013 10:31

In deze tijd van openbare discussie over het kwalijke fenomeen, kan ik er niet langer meer omheen (Dat rijmt verdomme nog ook, maak t nou niet erger dan t is, man!!): Voor U staat een Schuldig Man. Ook ik heb me schuldig gemaakt aan smerig racisme, aan brute discriminatie, en niet in de laatste plaats: aan pure kindermisleiding. Eigenlijk een soort geestelijk misbruik. Het gekke is, dat het laatste op dit moment niet zo erg wordt gevonden. Althans, in deze kwestie niet. Het gaat in deze kwestie om die pure smerige racistische discriminatie.

En het allerergste is: ik ben binnen onze vereniging niet alleen! Onze vereniging telt een groot aantal leden die zich 1 of meerdere keren aan dit racisme hebben overgegeven. Nog erger dan t allerergste: Onze Vereniging Wist er van en verleende er zelfs zijn medewerking aan! Ja: Het Hoge Woord moet er maar uit: Wij Zijn Allen Schuldig!!

Nu kan ik natuurlijk ter verdediging aanvoeren dat We t Niet Wisten. Dat We T Nooit geweten hadden. Dat we dachten een fijn kinderfeest op te luisteren met een paar vrolijke meezingers. Maar die zinnen moet je ook al niet in het Duits vertalen, want dan krijgt de term Donkerbruin of Zwart weer
een heel andere lading.

Gelukkig weten we dank zij de VN nu beter: Sinterklaas is Fout. Nou dacht ik heel de tijd dat Zwarte Piet eigenlijk het probleem was, maar we kennen de VN: die houden van Stevig Optreden. Geen Halve Maatregelen! Dat heeft de recente geschiedenis ons wel geleerd… Dus die Zwarte Pieten t land uit, maar dan ook gelijk die oude pederast met zn witte jurk natuurlijk.

En weet u wat ik daar nou van vind? Ik geef ze Groot Gelijk!! Afschaffen die Hele Bups. Weg ermee! Pietenpakken op de brandstapel. Die schmink stop je maar in een plek waar de zon nooit schijnt, en die klotekruidnoten voer je maar aan de eenden. Of aan die schimmel tot ie er groen van ziet. Man wat heb ik een hekel aan dat feest.

Ik moet wel toegeven: mijn aversie tegen dat Sint & Pietgedoe betreft niet het vermeend discriminatoir karakter van het feestje. Het zijn De Volwassen van de Winkeliersvereniging. De Duivels achter de hele sinterklaascultus die zn hoogtepunt vindt bij De Binnenkomst van Sinterklaas. Hier spreekt een Ooggetuige. Vele jaren heb ik me met wat muziekvrienden op een veel te vroege en veel te koude zaterdagochtend in november in een pietenpak gehesen om de binnenkomst van de Sint in Sliedrecht Muzikaal te omlijsten. Ik heb dit clubje mensen dus meerdere jaren mogen meemaken in hun Riten, hun Ceremonies, en hun Afspraken rond deze binnentocht. Ik kan u verklappen: Dit is een Dood- en Doodeng gezelschap. De mate van Ernst waarmee het onnavolgbare draaiboek wordt doorgenomen (terwijl t ieder jaar direct na aankomst overboord kan wegens de geweldige chaos op de kade), de verbetenheid waarmee de pepernoten verdeeld worden, de blinde agressie vanuit de pieten jegens de niet altijd even tere kinderzieltjes die zich beurtelings als hongerige wolven op je snoepgoed storten OF zich als de eerste beste Neurenberg-ondervrager op je witte strook huid in je nek storten (Waarom ben je daar wel wit Piet??), de schunnige voortrekking van hun eigen kinderen tov andere kinderen in de beloning van deze loodzware, vernederende ochtend… Het is werkelijk een onthutsende, mensonwaardige vertoning. Over Leed en discriminatie gesproken. Goed dat de VN er een eind aan wil… Oh nee. Dat kunnen ze niet. De VN kunnen niets opleggen of verbieden. Ze kunnen adviseren. En eindeloos janken en klagen als je niet met hun adviezen doet. Maar meer niet. Israel veegt met enige regelmaat dergelijke ‘adviezen’ glimlachend van tafel. De Verenigde Staten: Idem dito. Who are they? Het Is Hier Holland.

Over een paar weken mag Wilhelmus de sint weer gaan inhalen in Rotterdam. Een stad met meer dan 150 nationaliteiten. Daar is de binnenkomst van de sint geen Blank feestje. Het is een dampend hossend en swingend feest waar iedereen aan meedoet. Zwarte Piet is daar geen racisme. Zwarte Piet is de vriend van Johnny en Anita. Maar ook van Achmed, Fatima, Leroy en Aresha.

Ik heb begrepen dat deze VN-commissie graag eens in NL bij een echt Sinterklaasfeest wil komen kijken. Ze zijn Bij deze van Harte uitgenodigd. Ik ben er van overtuigd dat onze vrienden van studentenvereniging ‘Hermes’ ze met alle egards zullen ontvangen.


N.O.M.

Laatste reacties

  • Leen de Groot Leen de Groot November 10
    Nieuw!! Internet!! "Wat is de nieuwe site mooi geworden. Complimenten Vriendelijke groet, Jullie ere lid Leen de Groot"
  • Peter Peter November 01
    Nieuw!! Internet!! "Leuke column en mooie website, complimenten voor alle vrijwillgers die hier weer uren aan besteed hebben. Dit naast alle andere zaken die ze doen voor…"
  • Melissa Melissa November 01
    Nieuw!! Internet!! "Het begin is er in ieder geval! Site ziet er prachtig uit :)!"