Hoogtepunt vs. Nachtkaars

Rate this item
Tuesday, 17 September 2013 09:35

En met de altijd weer ‘spetterende’ Late Summer Fair is voor ons korps het naseizoen dan eindelijk begonnen. Een blik op de agenda stemt met name de showliefhebbers onder de leden niet erg vrolijk. We kunnen veilig stellen dat ‘Soundtracks…’ Het showprogramma waar we zo trots op waren, op zijn, als een nachtkaars aan t uitgaan is. Heel erg jammer

Nee, DAN verleden jaar! Als laatste taptoe van het jaar stond toen een taptoe op het programma tussen de ‘Grote Jongens’. Allemaal Corps-style korpsen, met wie ons korps zich kan en wil meten. Echt iets om naar toe te werken. Een hoogtepunt! En dat werd het dan ook. Althans, zo ik van de enthousiaste verhalen heb gehoord, ondergetekende zat weer eens met zijn reet in een vliegtuig, ook al zo’n ‘goede’ gewoonte bij optredens die achteraf als hoogtepunt de annalen in gingen. Je zou dr bijna wat achter gaan zoeken…

De korpsen over wie we het hier hebben, houden jaarlijks zo’n feestje. Zo’n hoogtepunt om in t naseizoen naar toe te werken, om de motivatie bij de leden vast te houden. De DCN-Finals.

Ik weet dat er nou wat oud- en oudere leden van hun stoel lazeren door het feit dat ik hier überhaupt over begin. Tot u spreekt namelijk de grootste voorvechter van het ‘Muziek is geen wedstrijdje’-principe. Ik hoef dat hier voor de rest niet verder uit te leggen, heb t daar al vaak genoeg over gehad, ook in eerdere columns, dus mijn standpunt moge duidelijk zijn.

Maar het gaat me ook helemaal niet om het wedstrijdje! Het zal me werkelijk me reet roesten of we in zo’n wedstrijdje 1e, 4e of 10de worden! Het gaat me om het richtpunt. Die datum, dat optreden, DAT moet DE show worden. Dat heeft een goed showprogramma verdiend. De mensen die het hebben bedacht, geschreven, de leden die er bloed zweet en tranen in hebben zitten, de fans, die hebben dat allemaal verdiend.

Ons showmodel (1 show per 2 jaar) leent zich niet voor een jaarlijkse deelname, en dat hoeft ook niet. Maar ik pleit dus hier, op deze plaats voor een deelname, 1 x per 2 jaar, aan het einde van de 2 jaarlijkse cyclus, van Showkorps Wilhelmus’ aan de DCN Finals. Ik heb er niks over te zeggen, maar ik ben wel benieuwd hoe dit onder onze leden leeft.


N.O.M.

Laatste reacties

  • Leen de Groot Leen de Groot November 10
    Nieuw!! Internet!! "Wat is de nieuwe site mooi geworden. Complimenten Vriendelijke groet, Jullie ere lid Leen de Groot"
  • Peter Peter November 01
    Nieuw!! Internet!! "Leuke column en mooie website, complimenten voor alle vrijwillgers die hier weer uren aan besteed hebben. Dit naast alle andere zaken die ze doen voor…"
  • Melissa Melissa November 01
    Nieuw!! Internet!! "Het begin is er in ieder geval! Site ziet er prachtig uit :)!"